کد مطلب: 3265
یکشنبه ۱۳۹۸/۴/۲۳ - ۱۹:۱۵

اخگرپور مطرح کرد:

جشنواره آلبالو فرصتی برای معرفی توانمندی‌های بخش تسوج

گلشن راز: دبیر دومین جشنواره آلبالوی تسوج گفت: جشنواره آلبالو فرصتی است تا ضمن معرفی توانمندی‌های گردشگری و جاذ‌به‌های تاریخی شهر تسوج ارزش‌های غذایی آن نیز برای مردم و گردشگران تبیین شود.

به گزارش گلشن راز  رضا اخگرپور در گفتگو با خبرنگار ما درباره برگزاری جشنواره آلبالوی تسوج اظهار کرد: همزمان با ایام برداشت محصول آلبالو از باغات بخش تسوج، دومین جشنواره بزرگ آلبالو استان آذربایجان‌شرقی با محور توجه به توسعه اجتماعی و فرهنگی در این بخش، روز جمعه ۲۱ تیرماه جاری برگزار شد.

وی اضافه کرد: براساس اطلاعات و آمار منتشر شده، بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریباً ۵۰ درصد آلبالو و ۹۵ درصد فراوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام می‌شود.

دبیر دومین جشنواره آلبالوی تسوج عنوان کرد: سالانه بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ تُن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت می‌شود که ۹۰۰ هکتار از اراضی بخش تسوج را دربرگرفته است و این شهرستان با داشتن هزار و ۱۰۰ هکتار اراضی زیر کشت درختان آلبالو در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه نخست استان آذربایجان‌شرقی را دارد. شهرستان‌های مرند، اهر و جلفا بعد از تسوج به ترتیب در رده‌های بعدی تولید آلبالو قرار دارند.

اخگرپور افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ غرفه جهت ارائه توانمندی‌های خشکبار و صنایع دستی و ۵۰ غرفه به عنوان جشنواره غذاهای سنتی و محلی مجموعا ۱۰۰ غرفه به صورت رایگان به علاقه‌مندان واگذار شد، متذکر شد: برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه را برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم می‌کند.

دبیر دومین جشنواره آلبالوی تسوج تصریح کرد: این برنامه با حمایت مالی خیّران و بیشتر با همت و پیگیری‌های جوانان به ثمر رسیده که هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندی‌های این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبه‌های گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر است.

اخگرپور مطرح کرد: با برپایی نمایشگاهی از محصولات غذایی و آشامیدنی از محصولات متنوع کشاورزی نیز ضمن معرفی توانمندی‌های گردشگری و جاذ‌به‌های تاریخی شهر تسوج، ارزش‌های غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی و به همت بانوان شهر تسوج برای ۶ هزار گردشگر حاضر شربت آلبالو و آش پخته و برای پذیرایی از گردشگران و میهمانان این جشنواره توزیع شد.

 

انتهای پیام/

افزودن دیدگاه جدید

Restricted HTML

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

آخرین اخبار